PEPA NIEBLA

Vestigde zich als 18-jarige zangeres, met zowel een klassieke opleiding als een training in meer hedendaagse stijlen, in Granada voor een periode van acht jaar, wat haar toeliet zich te ontwikkelen als professionele muzikante. Tijdens deze periode werkte ze mee aan talrijke opnames in alle mogelijke stijlen. In 2000 verfijnde Pepa meer en meer haar muzikale persoonlijkheid die sterk relateerde aan de Afro-Amerikaanse muziek: Blues, Soul en Jazz. Haar grote interesse in muziek en het verlangen haar kennis te verbreden motiveerde haar om naar Cuba te reizen waar zij Trova, Feeling en the Cuban Son ontdekte. Zij trad op met de Latin Jazz groep Mezcla in La Zorra y el Cuervo Jazz Club (De Vos en de Kraai) in La Havana.  Ze verhuisde naar Londen voor zeven jaar waar ze moderne harmonie en vocale improvisatie studeerde bij Della Rods, Cerys Hogg en Clare Foster. Pepa nam deel aan verschillende workshops en masterclasses door het London Community Gospel Choir. Ze zong ook op een opname met de pianist Jonathan Idiagbonya in de BBC Maida Vale Studios.

 

Gedurende deze jaren verscheen haar stem op talloze gelegenheden: live, radiouitzendingen, albums, met als hoogtepunten de opnames van het Pepa

Niebla Project in 2003 en Pepa Niebla & Ricky Vivar in 2010, samen met producer Paco Ortega voor de muzieklabels El Pescador en EMI España. Deze twee projecten stonden respectievelijk in het teken van de 70’s Soul muziek en de 40’s jazz.

   

Momenteel brengt Pepa Niebla “Lady Sings the Blues” in kwartetformatie. Een tribute-project geproduced door gitarist/componist Toni Mora, gebaseerd op de persoon van Billie Holiday met een selectie van zijn meest inspirerende en persoonlijke melodieën.

Door Pepa’s passie voor muziek heeft zij mogen samenwerken met muzikanten zoals: Jessica Lauren, David León, Derrick Mcintyre, Juan Galiardo, Paco Perera, Toni Mora, Miguel Benito, Maciek Pysz, Ander García, John Michael Mckenzie, Ricky Vivar, Nacho Salmerón Pedro Cortejosa, Guillermo Morente, Antonio Lizana, Alex Ayuso, Javier Ruibal, Jimmy Weinstein en vele anderen.

 

Momenteel maakt Pepa Niebla ook deel uit van…The New Costellas.

Photo by Daniela Occhiuzzo